Sposób przygotowania

Pomidory umyć, przelać wrzątkiem a następnie zimną wodą, obrać ze skórki. Przekroić na pół, usunąć ew. twardy trzpień a miąższ pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, rozrzucić po pomidorach. Całość oprószyć pieprzem ziołowym, odrobinką cukru i solą - solą dopiero przed samym podaniem żeby pomidory nie puściły dużo soku. Mój mąż skrapia ją sobie jeszcze oliwą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    taż taka robię tylko dodaję jeszcze ogórka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Najprostsza! "Sz", a nie "rz".

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !