Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z margaryną, dodać ½ szklanki cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka i wyrobić ciasto.

Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm posmarować tłuszczem i rozłożyć w niej ¾ ciasta. Do reszty ciasta dodać kakao i zostawić na kruszonkę.

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać, a następnie dodać budyń w proszku i delikatnie wymieszać.

Na cieście rozłożyć pokrojone w kostkę jabłka, ubitą pianę, a na wierzch kruszonkę.

Piec około 45 minut w temperaturze 160 °C. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !