Sposób przygotowania

Ryż bardzo dokładnie wypłukać w zimnej wodzie - aż ta będzie przeźroczysta. Wsypać do rondla, dodać sól, 1 łyżeczkę masła i 1 szkl. mleka, zagotować. Następnie dodać mleko i przekrojoną wanilię, gotować na malutkim ogniu, pod przykryciem, aż ryż wchłonie cały płyn. Truskawki opłukać, osączyć, oderwać szypułki. Owoce zmiksować blenderem (kilka zostawić do dekoracji) dodając cukier, sok cytrynowy i cynamon. Z ryżu wyjąć wanilię i gorący albo ciepły nakładać do filiżanek wysmarowanych resztą masła i wykładać kopczyki na głębokie talerze. Dookoła nalać musu truskawkowego. Ozdobić kropelkami śmietany i plasterkami albo połówkami truskawek. Pyszne, lekkie danie!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    wspaniale wyglada:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam, jadłam taki niedawno:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jakie ładne i kolorowe..... :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Podoba mi się ten deser:) bardzo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    ślicznie przystrojony ten deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    wygląda rewelacyjnie! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !