Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe z kaparami w winnym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
wino białe wytrawne 1 szkl
smalec 3 łyżki
śmietanka 3 łyżki
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
kapary 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe z kaparami w winnym sosie

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym smalcu, oprószyć solą i pieprzem, przełożyć do rondla, przykryć. Na patelnię w której smażyło się mięso wlać wino, zagotować, dodać kapary i śmietankę, wymieszać i gotować około 5-7 minut. Przyprawić do smaku pieprzem, solą i ostrą papryką. Sosem zalać mięso i gotować przez 10 minut. Podawać z kaszą, ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.02.2014 19:40
Smakowity przepis.
olkaaa 02.01.2013 08:06
ciekawa propozycja
Iwusia 13.02.2012 00:11
zapowiada się bardzo, ale to bardzo smacznie
Iwona51
Iwona51 28.11.2011 10:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak