Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym smalcu, oprószyć solą i pieprzem, przełożyć do rondla, przykryć. Na patelnię w której smażyło się mięso wlać wino, zagotować, dodać kapary i śmietankę, wymieszać i gotować około 5-7 minut. Przyprawić do smaku pieprzem, solą i ostrą papryką. Sosem zalać mięso i gotować przez 10 minut. Podawać z kaszą, ryżem lub makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zapowiada się bardzo, ale to bardzo smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowity przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !