Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z zielonym groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
pietruszka 1 szt
marchewka 1 szt
por 1 szt
groszek konserwowy 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietanka 2 łyżki
koperek 1 łyżka
woda 4 szkl
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z zielonym groszkiem

Pieczarki umyć, pokroić na kawałki. Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w słupki. Por pokroić w krążki. Wszystkie składniki podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do rondla, wlać 4 szkl wody, dodać pokruszone kostki rosołowe i gotować około 15 minut. Pod koniec gotowania dodać odsączony z zalewy groszek, mąkę wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, zagotować. Zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać koperek, śmietankę, wymieszać. Podawać z ziemniakami lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 05.10.2013 12:36
smakowita ta zupka z groszkiem jeszcze nie gotowałam :)
IlonaAlbertos 14.08.2013 19:26
Ciekawe połączenie.
olkaaa 02.01.2013 08:13
jeszcze takiej nie jadłam
Dorota59 13.09.2012 09:56
z groszkiem nie robiłam, ale chętnie dodam do pieczarkowej
Kamila/kami007 28.11.2011 16:26
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak