Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, dodać jajko i żółtko. Mąkę przesiać przez sitko z proszkiem do pieczenia, wsypać do margaryny, dodać śmietanę, wyrobić. Gotowym ciastem wyłożyć dno oraz boki tortownicy o średnicy 22 cm
Śliwki wydrylować, rozłożyć na cieście, oprószyć cynamonem. Składniki kruszonki rozetrzeć na grudki, rozłożyć na śliwkach. Piec ok 60 min w 190 st C
Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem waniliowym i ajerkoniakiem. Podawać do ciasta.
Zamiast ajerkoniaku można dać laskę wanilii.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    Takiej kruszonki nie probowalam jeszcze - ciekawe ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    ta wersja nie dla mnie
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !