Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki czerwone z miodem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
miód 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
chrzan świeżo utarty 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki czerwone z miodem

Kroki postępowania

1
Buraki umyć, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą i ugotować do miękkości.
Krok 1 - Buraczki czerwone z miodem foto
2
Następnie odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić, obrać.
Krok 2 - Buraczki czerwone z miodem foto
3
Zimne buraki zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 3 - Buraczki czerwone z miodem foto
4
Miód wymieszać z sokiem z cytryny, wlać do utartych buraczków, dodać świeżo utarty chrzan, przyprawić do smaku solą i dokładnie wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Buraczki czerwone z miodem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.04.2013 14:09
Z miodem nie robiłam.
olkaaa 22.12.2012 12:24
bardzo lubię
Seba 16.12.2012 11:19
fajne
stokrotka 28.11.2011 21:47
ciekawe
Iwona51
Iwona51 28.11.2011 10:11
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak