Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
cebula 1 szt (mała)
olej do smażenia
jajko 2 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki faszerowane

Pieczarki obrać, odkroić nóżki. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oleju razem z pokrojonymi nóżkami. Ostudzić. Ugotowane jajka rozgnieść widelcem, dodać do wysmażonej cebuli z pieczarkami, dodać 1 jajko i doprawić do smaku. Tak przygotowany farsz nakładać do kapeluszy pieczarek. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 03.12.2011 12:31
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak