Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki z szynki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka bez kości 70 dag
mąka 2 łyżka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula biała 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: bitki z szynki

Mięso płuczemy i kroimy w plastry o grubości 2-3 cm.Każdy plastry rozbijamy tłuczkiem i posypujemy z obu stron pieprzem, solą i przyprawą. Odstawiamy na pół godziny a w tym czasie kroimy cebulę w piórka i smażymy na oleju na złoty kolor. Cebulę przekładamy do rondla, bitki obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju, następnie przekładamy do rondla z cebulą zalewamy wrzącą wodą, wrzucamy listek i gotujemy 40-50minut. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.12.2012 16:11
pyszne
Margo1 01.12.2012 16:11
pyszne
Bernadeta1 13.10.2012 11:19
smaczne
eliza135 21.09.2012 08:59
apetycznie
Wacław 04.09.2012 12:53
smaczne
romanrafal
romanrafal 20.05.2012 11:27
świetne
Dorota59 18.05.2012 17:51
smaczniutkie
Ada-Gaba 06.05.2012 10:50
dobre
babcia
babcia 14.04.2012 12:29
pyszne danie
babcia
babcia 14.04.2012 12:29
pyszne danie
irenka 05.04.2012 21:45
świetne
Katarzyna/kate1980 09.02.2012 15:16
superowe
Angelika10 08.02.2012 00:07
dobre
RenataZ-et 17.01.2012 17:09
bardzo dobre
pacpaw 16.01.2012 21:33
ekstra - szukałem takiego przepisu
Ewelina47 31.12.2011 11:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak