Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z bułką, cebulą, jajkiem, solą ziołową i pieprzem. Dobrze wyrobić, formować wrzecionowate klopsiki, obtoczyć w mące i obsmażyć. Zalać gorącym bulionem i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 20 min, 1 łyżkę mąki wymieszać z 2 łyżkami wody, zaprawić potrawę i zagotować. Zdjąć z ognia i połączyć ze śmietaną, przyprawić sos solą ziołową i papryką. Podgrzać i podawać z kaszą gryczaną lub perłową, bądź ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    pozycze sobie przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pyszne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    a to klopisk
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    klopsiki dobra rzecz
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Racja klopsiki dobra rzecz
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    smaczne i zdrowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    spróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ale smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !