Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz filety 60 dag
cebula 1 szt
śliwki suszone 10 szt
śmietana 0,5 szk
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz ze śliwkami

Śliwki namoczyć, odsączyć i pokroić w kostkę. Rybę pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć na maśle. Dodać śliwki. Cebulę posiekać i podsmażyć, dodać do ryby. Wlać 5 łyżek wody i dusić ok. 15 min. Przed końcem duszenia wlać śmietanę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 28.09.2013 09:43
pyszna rybka,ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam:)
olkaaa 30.01.2013 08:28
chętnie spróbuję
cooleczka 23.11.2012 18:36
brzmi wybornie
kate.500 16.10.2012 22:06
ekstra
Dorian 29.04.2012 01:33
pycha
kuklik 13.02.2012 08:43
interesujące
alaaa 29.01.2012 19:33
ciekawe po??czenie
Magdalena1110 05.12.2011 19:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak