Sposób przygotowania

Buraki wyszorować i ugotować w łupinkach do miękkości z dodatkiem cukru.
Po wystudzeniu obrać i zetrzeć na tace o drobnych oczkach.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Czosnek posiekać.Zeszklić cebulę i czosnek na maśle.
Do zeszklonej cebuli dodać starte buraczki i smażyć doprawiając solą,pieprzem i octem do smaku wg.uznania.
Mąkę dokładnie wymieszać w 150 ml zimnej wody i gdy buraczki dobrze się podgrzeją wlać razem na patelnię i smażyć jeszcze dłuższą chwilę.Podawać do drugiego dania .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    smaczne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Za każdym razem kiedy robię inny smak mi wychodzi ale nie mogę utrafić na taki jaki pamiętam sprzed lat gdy mieszkałam u cioci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !