Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOSIK JAGODOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 1 SZKLANKA
cukier 3 łyżki
posiekana skórka cytrynowa 1 łyżka
rum 2 łyżeczki
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
woda zimna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SOSIK JAGODOWY

Włożyć jagody, skórkę z cytryny, rum do rondelka. Przykryć i doprowadzić do wrzenia.
Gotować na małym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu, zmieszać mączkę z wodą i połączyć z sosem. Gotować przez 1 minute na małym ogniu.
Wystudzić sos i podawać do lodów, ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak