Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto migdałowe z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
mąka 25 dag
mielone migdały 25 dag
cukier 15 dag
cynamon 1 łyżeczka
jajko 1
jogurt 100 ml
śmietanka 100 ml
cukier 2,5 łyżki
jagody 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto migdałowe z jagodami

Zagnieść ciasto z masła, mąki, mielonych migdałów, cukru i jajka, dodając cynamon. Wstawić na 1 h do lodówki. 2/3 ciasta wyłożyć na tortownicę wysmarowaną masłem. Umyte jagody ułożyć na cieście. Składniki zalewy wymieszać i wylać na jagody. Z reszty ciasta wykroić paski o szerokości 1 cm i ułożyć z nich kratkę na owocach. Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak