Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowe koszyczki z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4
cukier puder 20 dag
cukier waniliowy 1 łyżeczka
jagody 15 dag
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowe koszyczki z jagodami

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy. Z przygotowanej masy szprycować ciastka w kształcie ślimaków z wysokim brzegiem, na blachę natłuszczoną i wyłożoną papierem. Piec w letnim piekarniku (130 stopni), aż będą zupełnie suche. Przed podaniem do każdego koszyczka włożyć umyte i osuszone jagody, przybrać bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak