Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

trójciki orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 250 g
czekolada 300 g
cukier kryształ 400 g
jajko 4
cukier wanilinowy 100 g
mąka pszenna 250 g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
bakalie 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: trójciki orzechowe

Czekoladę posiekać, połączyć z miękką margaryną, wymieszać, ostudzić. Balkalie posiekać. Cukier, cukier waniliowy i jajka dodać do masy, utrzeć. Makę przesiać z proszkiem, wymieszać z bakaliami, połączyć z masą. Blachę wyłożyc pergaminem, rozłożyc ciasto. piec 35-40 min, w temp. 175 stopni. Wyjąc, ostudzić, pokroić. Oblać polewą orzechową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak