Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAKŁAŻANY Z SEREM FETA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser feta 200 gram
szczypiorek 1 pęczek
czosnek 2-3 ząbki
sok z cytryny 2 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
NASIONA KMINKU 1/2 łyżeczki
oliwa 1/2 szkl
sól do smaku
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: BAKŁAŻANY Z SEREM FETA

Bakłażany umyć i osuszyć.Każdy pokroić wzdłuż na 6 plastrów.Oprószyć solą i polać sokiem z cytryny.Odstawić na 10 minut aby puściły sok.Szczypiorek opłukać i zanurzyć w osolonym wrzątku.Spłukać pod zimną bieżącą wodą i odsączyć.Posiekać obrane ząbki czosnku i wymieszać z papryką,kminkiem i oliwą..Odstawić do lodówki.Plastry bakłażana odsączyć na papierowym ręczniku.Piec na grillu ok.3 minuty z każdej strony,aż ściemnieją.Gorące zanurzyć w czosnkowej marynacie i wstawić do lodówki na 2 godziny.Ser pokroić na 12 kawałków.każdy owinąć plastrem bakłażana i obwiązać szczypiorkiem.Polać pozostałą marynatą i oprószyć solą i pieprzem.Podawać z grzankami z masłem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 06.12.2013 08:06
moje smaki, pyszne
anemon 17.11.2013 14:26
Podoba mi się Twój przepis.
Beata23 21.08.2013 17:27
dobre i zdrowe
misia53 23.04.2013 00:47
nie pamiętam kiedy bakłażany jadłam .... często zaś cukinię...
berys18 26.01.2013 20:22
super połączenie
Motorek 19.12.2012 10:18
pycha
Seba 28.11.2012 10:22
super
Krystyna32 26.08.2012 17:53
pycha
Wafelek2601 28.05.2012 09:20
rewelacja
MAŁY 02.01.2012 12:39
smacznie
Renata22 28.11.2011 13:37
chyba sprobuje
anna186 27.11.2011 20:37
smaczne
Kamila/kami007 27.11.2011 17:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak