Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik paprykowo-jogurtowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 l
papryka czerwona 1 strąk
papryka żółta 1 strąk
papryka zielona 1 strąk
ogórek 1 sztuka
bagietka 1 sztuka
koperek 1/2 pęczek
czosnek 2 ząbki
mleko 1/2 szklanka
oliwa 5 łyżek
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik paprykowo-jogurtowy

Koperek siekamy, czosnek miażdżymy i całość mieszamy z jogurtem. Schładzamy w lodówce. Paprykę oczyszczamy o drobno kroimy. Ogórek kroimy w kostkę. Bagietkę kroimy w grubą kostkę i pieczemy w piekarniku w wys temperaturze, wcześniej skropioną oliwą. Chłodnik przelewamy na talerze, posypujemy papryką. Podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyska 05.12.2011 22:32
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak