Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 1 szk
czosnek 2 ząbki
musztarda 1 łyżka
mąka
olej do smażenia
sól
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie śmietanowym

Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać wraz z musztardą do śmietany. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać sosem. Zapiekać ok. 15 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 31.01.2013 08:57
uwielbiam dorsza
Grazyna0211 09.01.2013 10:24
świetny pomysł
kate.500 10.10.2012 19:05
ekstra
Wafelek2601 10.07.2012 09:07
super
mala2021 06.06.2012 14:45
super
Magdalena1110 05.12.2011 19:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak