Sposób przygotowania

Składniki na ciasto-mąkę,żółtko,margarynę i cukier puder-wymieszaj i dokładnie zagnieć.następnie włóż ciasto zawinięte w folię do lodówki na ok pół godziny.
Po upływie pół godz ciasto wyjmij i rozwałkuj i wyłóż do formy..Piecz przez 15 min w temp 200st
Przygotuj masę makową;mak sparz i osącz,po czym zmiel 2 razy.Następnie utrzyj go z cukrem pudrem i żółtkami,dodaj bułkę tartą.Połącz z białkami ubitymi na sztywną pianę.Wyłóz na upieczone ciastp.
Przygotuj masę serową
masło utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami,dodając po łyżce zmielony twaróg.Białka ubij i dekikatnie wymieszaj z resztą masy.Masę serową wyłóż na makową .Ciasto piecz przez godzinę w temp 180st

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    pycha
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !