Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pekinki i smażonego okonia morskiego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
filet z okonia morskiego 1 szt
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
białe wino 3 łyzki
oliwa 2 łyżki
masło
mąka 1 łyzka
oliwa aromatyzowana 1 cytryną

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pekinki i smażonego okonia morskiego

Filet ryby umyj, osusz, oprósz sola i pieprzem cytrynowym a następnie mąką.
Na patelni rozgrzej niezbyt mocno masło i usmaż na nim rybę (ok 5-7 min).
Kapustę poszatkuj dosyć drobno, oprósz solą i odstaw na 5 min.
Do słoiczka wlej wino, oliwy, zakręć i potrząsaj aż wszystkie składniki połączą się.
Do kapusty dodaj rybę podzieloną na kawałki. Wszystko polej sosem i wymieszaj przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak