Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny sos musztardowo-chrzanowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 1/2 szkl
śmietana 1/2 szkl
chrzan świeży 3-4 dag
musztarda 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny sos musztardowo-chrzanowy

Korzeń świeżego chrzanu umyć, obrać i zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Do miski wlać jogurt naturalny, śmietanę, dodać utarty chrzan, musztardę, przyprawić do smaku solą, pieprzem cukrem i sokiem z cytryny, wszystko dokładnie wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin.( do sosu można dodać chrzan tarty ale sos będzie łagodny w smaku) Podawać do wędliny i jajek gotowanych na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.07.2013 21:39
Lubię takie sosy.
kate.500 04.01.2013 08:23
super
olkaaa 22.12.2012 12:19
ciekawy sos
Motorek 04.12.2011 11:03
fajny
Monika193
Monika193 28.11.2011 12:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak