Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z zająca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zając 1 sztuka
cebula 3 sztuki
sok pomidorowy szklanka
Goździki całe Prymat 2 szt
woda 1/2 l
czosnek 3 zabki
oliwa 1/4 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z zająca

. Kawałki zająca włożyć do żaroodpornego naczynia lub do brytfanny ze szczelnym przykryciem.Pozostałymi składnikami polać zająca.Wstawić do nagrzanego piekarnika (150o C) i piec pod przykryciem przez kilka godzin (czym dłużej zając się piecze tym smaczniejszy), kilkakrotnie zamieszać. W razie potrzeby dolać 1/4 szklanki wody. Sos przetrzeć przez sito.Kawałki mięsa ułożyć na gorącym, półmisku, polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak