Sposób przygotowania

Gołąbki, które chcę zaprezentować można podawać w wersji bezmięsnej lub ulubionym naszym mięsem (możę byc to mielona łopatka, karkówka. drób, pierść możę być drobno pokrojona w kostkę). Jesli chodzi o kapustę pekinską radzę wybierać większą i zapasem. Ilość ryżu i dodatków należy regulować wedgług własnego upodobania.

Ryż ugotować, przełożyć to większego naczynia. Dodać kukurydzę, pieczarki (podsmażone z cebulką), mięso (mielone dodaję surowe, pieri z kurczaka podsmażyć lub ugotować). Wszystko mieszam przyprawiam solą, pieprzem, można też wycisnąć czosnku do smaku.

Kapustę pekińska myjemy, obrywamy ładne liście i parzymy. Jeśli trzeba ścinany z kapusty zgrubiałe łodyżki na płasko (delikatnie).

Do każdego liścia nakładamy farsz i zawijamy.
Układamy w garnku, następnie zalewamy wodą z kucharkiem.
Gdy gąłąbki robią się miękkie do wody dodaję trochę przecieru pomidorowego i doprawiam ją. Używany jej jako sosu do gołąbków.
Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smacznosc
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    ciekawe
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    w wersji bezmi?snej to dla mnie rewelacja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tatli

    pyszne sa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    inne niż tradycyjne ale bardzo zachęcające
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    polecam też dodać startą na drobnych oczkach i podduszoną marchewkę aha i jesli parzymy liście z kapusty pekińskiej, to gołąbki dusimy bardzo krótko
  • 2
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Fajny pomysł z tą kukurydzą.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo je lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    coś nowego i smacznego:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    paula99926

    apetyczne!!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta1221

    Bardzo lubię gołąbki, na pewno skorzystam z tego przepisu .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !