Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

romby kukurydziane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 100 g
płatki kukurydziane 100 g
mąka pszenna 125 g
miód 2 łyżki
cukier kryształ 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: romby kukurydziane

Połowę płatków rozdrobnić, miękką margaryne utrzeć z cukrem na puch, dodac płatki, miód, aromat, cynamon, goździki, zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć wfolie , włozyć na godzine do lodówki. Ciasto rozwałkowac na grubośc 1/2cm , wyciąć romby o boku 3 cm. blache natłuścić, wysypać reszte płatków, przełozyć romby. piec przez 10-12 min. w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak