Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa w słoikach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa
sól
Kwas cytrynowy Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa w słoikach

Fasolkę oczyścić z włókien, obciąć ogonki i końce, wypłukać. Wrzucić do wrzątku w dużym garnku. Gotować od zawrzenia 7 - 8 minut. Odcedzić. Włożyc do słoików całą lub pokrojoną nie za ciasno. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować około 20 minut I na drugi dzień jeszcze ok 10 minut
zalewa
na 1 litr wody pół łyżeczki soli i ćwierć łyżeczki kwasku cytrynowego odrobinka cukru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.03.2014 19:55
też taką robię
Bernadeta1 16.11.2012 00:54
super taka fasolka w słoikach
Krzysztof15 14.10.2012 14:45
tez robie w słoiczki
kriko 13.04.2012 08:02
wspaniała
Joanna108
Joanna108 27.02.2012 11:08
wypróbuję
Luki 22.02.2012 17:50
super
pacpaw 12.02.2012 19:38
też robię taką na zimę
Ewelina38 27.12.2011 09:51
uwielbiam taką fasolkę, kiedyś też tak robiłam ale teraz obgotowuje i zamrażam.... i chyba jednak wrócę do poprzedniego sposobu - zdecydowanie jest smaczniejsza
Dorian 26.12.2011 21:15
fajny pomysl
mic 13.12.2011 09:38
ja fasolkę także uwielbiam
barbara11561 01.12.2011 06:00
bardzo lubię fasolkę w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak