Sposób przygotowania

Fasolkę oczyścić z włókien, obciąć ogonki i końce, wypłukać. Wrzucić do wrzątku w dużym garnku. Gotować od zawrzenia 7 - 8 minut. Odcedzić. Włożyc do słoików całą lub pokrojoną nie za ciasno. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować około 20 minut I na drugi dzień jeszcze ok 10 minut
zalewa
na 1 litr wody pół łyżeczki soli i ćwierć łyżeczki kwasku cytrynowego odrobinka cukru

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię fasolkę w każdej postaci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ja fasolkę także uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    fajny pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam taką fasolkę, kiedyś też tak robiłam ale teraz obgotowuje i zamrażam.... i chyba jednak wrócę do poprzedniego sposobu - zdecydowanie jest smaczniejsza
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    też robię taką na zimę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    wspaniała
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    tez robie w słoiczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super taka fasolka w słoikach
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    też taką robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !