Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwina na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina
Kwas cytrynowy Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Botwina na zimę

Botwinę (całość) pokroić drobno.Włozyć do garnka ,zalać wrzącą wodą osolić i gotować ok 5minut.Na każdy litr wody z buraczkami dodajemy łyżeczkę kwasku cytrynowego.Gorącąe przlewamy do słoików i zakręcamy.Pasteryzujemy ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresza 08.02.2014 07:22
botwinka zimą .Super
Bernadeta1 14.11.2013 14:51
zawsze też robię kilka słoików na zimę, smaczna
Krzysztof15 27.09.2012 16:39
tez robie
edi 08.06.2012 09:45
ciekawa
iknbozka 10.04.2012 15:17
mniam
calliope 21.01.2012 14:20
super mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak