Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruskie pierogi z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 1 kg
jaja 3 szt
sól 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1 łyżka
ziemniaki 1 kg
mięta 3 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
masło 15 dag
twaróg 1 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: ruskie pierogi z miętą

ziemniaki obieramy gotujemy w osolonej wodzie jeszcze ciepłe mielimy i studzimy mieszamy z rozdrobnionym twarogiem i miętą doprawiamy składniki na ciasto mieszamy z ciepłą wodą wyrabiamy wykrawamy krążki nakładamy farsz i zlepiamy brzegi gotujemy w osolonym wrzątku ok minuty od wypłynięcia podajemy z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak