Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
cukier 25 dag
mleko 0,5 l
margaryna 10 dag
jajko 2 szt
kakao 5 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa

Margarynę utrzeć z jajkami i cukrem, następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, mleko i kakao. Odstawić na 20 min. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę przełożyć do formy. Piec ok. 60 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.09.2013 18:53
Ale wyszła Ci puszysta i jest na pewno bardzo smaczna.
caralajna 17.08.2013 07:37
na pewno była smaczna :)
jeta72 02.04.2013 08:18
fajna ta babka :-)
olkaaa 03.02.2013 20:20
palce lizać
kate.500 14.10.2012 19:31
ekstra
Wafelek2601 03.10.2012 12:58
Pyszna
barbara11561 22.06.2012 15:42
pyszności:)
alaaa 01.02.2012 16:55
łatwa i szybka do zrobienia
Magdalena1110 03.12.2011 09:41
lubię
ronald88 27.11.2011 09:23
super
ronald88 27.11.2011 09:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak