Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 30 dag
jajko 5 szt
mleko 5 łyżek
masło 1 kostka
tłuszcz do formy
orzechy laskowe 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z orzechami

Utrzeć cukier, masło, 4 żółtka i jedno całe jajko. Stopniowo dodawać mleko, mąkę, proszek do pieczenia. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i orzechy. Delikatnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem oraz obsypać bułką tartą. Piec 50 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.11.2013 14:04
smaczna babka
olkaaa 04.02.2013 08:04
bardzo fajna
Elżbieta17 17.11.2012 15:59
pyszny deser:)
barbara11561 10.08.2012 19:44
ale pyszna musi być,z tymi orzechami:)
melonik 04.08.2012 08:07
super
melonik 04.08.2012 08:07
super
Wafelek2601 29.06.2012 17:53
Pyszna
alaaa 01.02.2012 17:00
brzmi smacznie
Magdalena1110 02.12.2011 20:57
dobra
ronald88 27.11.2011 09:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak