Sposób przygotowania

Z podanych składników na ciasto naleśnikowe przyrządzamy ciasto na naleśniki. W tym celu wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy do momentu, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. gdy ciasto naleśnikowe wyjdzie nam za rzadkie, dosypujemy odrobinę mąki, natomiast, gdy za gęste, wtedy dolewamy wody lub mleka. Pod koniec miksowania dodajemy dosłownie odrobinę zielonego barwnika, mieszamy. Z tak przygotowanego ciasta smażymy cienkie naleśniki. Następnie naleśniki smarujemy dżemem truskawkowym i podajemy. Można użyć innego nadzienia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    wyglądają niesamowicie, aż ciekawa jestem jak smakuja
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Mi też się podoba ich wygląd, fajny kokor
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    baaardzo zielone :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    :) dla niejadka
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    smakują praktycznie tak samo, jak tradycyjne naleśniki. Natomiast wyglądem powalają na kolana. Moja córcia spałaszowała całe dwa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Uwielbiam zielony kolor :) wyglądają nieziemsko :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !