Sposób przygotowania

Z maki, drożdży, jajek, mleka, roztopionego masła, cukru i cukru waniliowego wyrobić drożdżowe ciasto i odstawić aby urosło. Jabłka obrać pokroić w plastry grubości ok. 1-1,5cm. Ciasto drożdżowe rozwałkować i uformować prostokąt. Wyłożyć na nie jabłka i posypać je cynamonem wymieszanym z cukrem. Następnie zwinąć w roladę. Wierzch rolady posmarować roztrzepanym białkiem. Piec na złoto w temp. 180 stopni. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. Polecam!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    proste w wykonaniu - każdy może je zrobić:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !