Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka z bydyniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
margaryna 1 kostka
mąka 0,5 kg
jabłka 1 kg
cukier 1i1/2 szkl
budyń waniliowy 2 pacz
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 paczka
cynamon Prymat 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka z bydyniem

oddzielić białka od żółtek.Żółtka ,margarynę mąkę ,mąkę ziemniaczaną ,1 budyń,2 łyżeczki proszku do pieczenia,cukier waniliowy, pół szklani cukru zagnieść w misce.trzy czwarte ciasta rozłożyć na blachę.Jabłka utrzeć na grubej tarce .gdy mają dużo soku to odcisnąć dodać ćwierć szklanki cukru i cynamon ,2łyżki,wyłożyć jabłka na ciasto.Białka ubić na pianę dodać trzy czwarte szklanki cukru i paczkę budyniu.Pianę wyłożyć na jabłka .Na koniec rozkruszyć na wierzch resztę ciasta,Piec około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.04.2012 07:19
pycha
Motorek 06.02.2012 09:41
pycha
gacopierz23 12.01.2012 20:20
ekstra
Lidia6 07.01.2012 11:06
pychota
Teresa19 31.12.2011 16:59
super ciasto
Grazyna0211 27.12.2011 16:27
pyszne ciasto
agnieszka137 19.12.2011 23:36
przyznam, że z kisielem robiłam , ale z budyniem jeszcze nie:)
ben-ka 18.12.2011 10:21
szarlotki są pyszne!
Neetka90 13.12.2011 22:43
super ;D
Neetka90 13.12.2011 22:43
super ;D
Neetka90 13.12.2011 22:43
super ;D
Natalia/tubisiek 04.12.2011 18:46
musi być smaczna :)
kamyk 02.12.2011 10:24
lubię, jeszcze jak są świeże jabłka to jest pyszna
daria899 29.11.2011 20:25
zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak