Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe z nadzieniem z kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka do smaku
drożdże do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
mleko do smaku
jajko do smaku
margaryna do smaku
marchew do smaku
kapusta pekińska do smaku
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat do smaku
bulion warzywny do smaku
olej do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z nadzieniem z kapusty pekińskiej

Z mąki, drożdży, jajek, mleka, rozpuszczonej margaryny, niewielkiej ilości cukru i soli wyrabiamy ciasto drożdżowe, przykrywamy je czystą ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby urosło. Kapustę siekamy, marchew kroimy w paski, zalewamy bulionem i dusimy razem. Przyprawiamy przyprawą do bigosu, Kucharkiem, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodajemy olej i dusimy jeszcze ok.15 min. Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkowujemy w prostokąt i wykładamy na środek ostudzony farsz. Zwijamy w roladę. Pieczemy na złoto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.02.2014 12:01
dobre takie jedzonko :)
adam1f 16.01.2012 00:28
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak