Sposób przygotowania

Z mąki, drożdży, jajek, mleka, rozpuszczonej margaryny, niewielkiej ilości cukru i soli wyrabiamy ciasto drożdżowe, przykrywamy je czystą ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby urosło. Kapustę siekamy, marchew kroimy w paski, zalewamy bulionem i dusimy razem. Przyprawiamy przyprawą do bigosu, Kucharkiem, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodajemy olej i dusimy jeszcze ok.15 min. Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkowujemy w prostokąt i wykładamy na środek ostudzony farsz. Zwijamy w roladę. Pieczemy na złoto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Polecam!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    dobre takie jedzonko :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !