Sposób przygotowania

Ziemniaki ścieram na najdrobniejszych oczkach tarki jarzynowej, a nieobraną cukinię na dużych oczkach. Przekładam do miski, dodaję roztrzepane jajka, mąkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszam, dodaję przyprawy do smaku i jeszcze raz dokładnie mieszam.

Na rozgrzany na patelni olej kładę łyżką nieduże placki i smażę z obu stron, uważając, aby się nie przypaliły.

Usmażone placki odsączam z nadmiaru oleju układając je na ręczniku papierowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    też czasami robie takie, sa pyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    I ja robię takie placki i wszystkim smakują:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    bardzo fajnie wygląda ;-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    jeszcze takich nie jadłam - czas spróbować :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ziemniaczane placki z dodatkiem cukini są pyszne u mnie wszyscy lubią
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !