Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki francuskie z brzoskwinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
cukier brązowy
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki francuskie z brzoskwinią

Ciasto francuskie kroimy w prostokąciki. Brzoskwinię wyjmujemy z syropu i kroimy w niewielkie kawałki dopasowane do wielkości prostokątów z ciasta francuskiego. Brzoskwinię kładziemy na ciasto francuskie i zlepiamy robi tworząc coś w rodzaju sakiewki. Wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy cukrem brązowym. Władamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy kilkanaście minut, do zarumienienia ciasta. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 22.11.2012 16:57
do zrobienia w mig, a jakie pyszne:)
Beatris 05.11.2012 10:02
Proste i przepyszne.
Anna169Hosz 30.09.2012 16:50
Prosto smacznie.
Sylwia56
Sylwia56 29.03.2012 19:41
super
Jolanta_P-S 08.12.2011 14:23
zawsze kupuję w Biedronce i doskonale sie sprawdza
Mariusz10 30.11.2011 19:20
apetyczne
Kopiko1983 30.11.2011 08:18
Pomysł ciekawy, a sakiewki bardzo smaczne!
agnieszka137 27.11.2011 19:03
znakomity deserek:)
misia53 27.11.2011 17:39
warto mieć w zanadrzu zamrożone ciasto i w razie \"awarii\" coś wyczarować - pięknie!
pacpaw 27.11.2011 17:12
@Agnieszka - ciasta to moja pięta Achillesowa, a francuskie to nawet nie mam pojęcia z czego i jak się robi :o)
Sarenka 27.11.2011 15:24
Fajne koperty, polaczenie w sam raz na moje lasuchowe podniebienie :)
BernadettaP 27.11.2011 08:06
szybko i pysznie :)
Agnieszka_B 26.11.2011 22:34
Deser łatwy i pyszny, ale tylko wtedy gdy kupujemy gotowe ciasto francuskie. Z tym robionym własnoręcznie różnie bywa....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak