Sposób przygotowania

Ciasto francuskie kroimy w prostokąciki. Brzoskwinię wyjmujemy z syropu i kroimy w niewielkie kawałki dopasowane do wielkości prostokątów z ciasta francuskiego. Brzoskwinię kładziemy na ciasto francuskie i zlepiamy robi tworząc coś w rodzaju sakiewki. Wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy cukrem brązowym. Władamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy kilkanaście minut, do zarumienienia ciasta. Smacznego.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Deser łatwy i pyszny, ale tylko wtedy gdy kupujemy gotowe ciasto francuskie. Z tym robionym własnoręcznie różnie bywa....
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    szybko i pysznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Fajne koperty, polaczenie w sam raz na moje lasuchowe podniebienie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    @Agnieszka - ciasta to moja pięta Achillesowa, a francuskie to nawet nie mam pojęcia z czego i jak się robi :o)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    warto mieć w zanadrzu zamrożone ciasto i w razie \"awarii\" coś wyczarować - pięknie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    znakomity deserek:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pomysł ciekawy, a sakiewki bardzo smaczne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    zawsze kupuję w Biedronce i doskonale sie sprawdza
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Prosto smacznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Proste i przepyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    do zrobienia w mig, a jakie pyszne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !