Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

CIASTO: pokruszone drożdże mieszam z łyżeczką cukru, gdy drożdże zrobią się płynne, dodaję 2 łyżki letniego mleka i 2 łyżki mąki, mieszam i odstawiam do wyrośnięcia.
Do przesianej mąki, dodaję wyrośnięty rozczyn, roztrzepane jajko, cukier, szczyptę soli, wlewam letnie mleko oraz roztopione masło i miksuję końcówkami do wyrabiania ciasta drożdżowego.
Ciasto lekko oprószam mąką, przykrywam folią spożywczą i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.


Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale kusi pysznościami...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetycznie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Też bym się skusiła na kawałek.
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wspaniałe:) ja w ten weekend za to 3 razy chleb piekłam:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Polecam i dziękuję, bo ciasto smakuje i jak na ciasto drożdżowe, zachowuje długo świeżość, nawet na trzeci dzień.
  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ile takich cudeniek wychodzi jedno czy dwa?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smakowicie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Niedawno robiłam podobną, gorąco polecam!!!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smakowicie wygląda
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wspaniale wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszna taka strucla,,już czuję ten zapach
  • 6
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo pyszne ciasto:)
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetna strucla , taka żółciutka
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dzięki, a ciasto żółte, bo jajka od wiejskich kur.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo apetyczne ciasto :-)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetyczna ..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    pychotka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosiag

    super drozdzowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Z tej porcji ciasta robię jedną struclę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    apetyczny placek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    smakowicie wygląda i jeszcze lepiej smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    To musi być pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    z pewnością pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mmm wysmienita
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gracer

    super przepis
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Lubie takie wypieki
  • 0
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    fajne ciasto
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smakowite i to bardzo
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Aż chce się zjeść,taka apetyczna.
  • 0
    11665775_966716180056065_8219190919593407840_n
    Opublikowano

    kasia.s

    Uwielbiam drożdżowe ciasta... do tego szklanka mleka... Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo dziękuję i polecam.
  • 0
    20151004_111418-1
    Opublikowano

    mileneczka5

    musze przepis wypróbowac:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    puszystsza, serowa Lubię to!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajna strucla
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    takie słodkości lubię
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !