Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

napoleonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mleko 1 i 1/2 szklanki
masło 1 kostka
budyń 1 sztuka
cukier puder 1/2 szklanki
sok z cytrtny 2-3 łyżeczki
cukier puder 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: napoleonki

Ciasto rozmrozić. Pokroić na dwa placki. Piec ok. 25 minut w temp. 225 st. Z proszku budyniowego i mleka ugotować budyń. Ostudzić go zmiksować z masłem cukrem pudrem i sokiem. Placki przekładać wystudzonym kremem. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 07.12.2011 17:28
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak