Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

języczki z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy piniowe 75 g
białko 2
cukier kryształ 125 g
olej 2 łyżki
aromat migdałowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: języczki z orzechami

25 g orzeszkow zemleć. marcepan (250 g) pokruszyć. białka, cukier, marcepan, zmielone orzeszki, aromat i olej wymieszać , wyrobic ciasto. za pomoca szprycy wyciskac na blache ciasteczka o róznych kształatach. Posypać pozostałymi orzeszkami. piec 15 min. w temp 180 stopni. zrobic polewę, udekorowac upieczone ciasteczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak