Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
cebula biała 1 szt
Bulion grzybowy 1 kostka
sól do smaku
pieprz do smaku
naleśniki 20 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
grzyby 50 gotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami

Grzyby płuczemy i gotujemy do miękkości. Można dodać kostkę bulionu grzybowego. Kapustę gotujemy, możemy dodać do wody 2 listki laurowe. Ugotowaną kapustę i grzyby bardzo drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na gorącym oleju. Gdy lekko się zarumieni wrzucamy kapustę i grzyby i chwilę smażymy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Tak zrobiony farsz nakładamy na zrobiony naleśnik i składamy, tak aby powstały krokiety. Każdą sztukę obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MartaKarasia90 25.11.2012 15:23
uwielbiam je !
pierniczkowo 22.05.2012 10:49
mogłabym je jeść codziennie
eli82 21.03.2012 18:58
pycha
MAR3STA 28.11.2011 18:02
uwielbiam takie krokiety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak