Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rarytas w grzybowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 600 g
olej do smażenia 3 łyżki
pieczarki 300 g
sól do smaku
cebulka 2
żółtko jajek 2
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: rarytas w grzybowej panierce

Mięso upiec. Chleb rozdrobnić, podsmażyć na patelni, roztrzeć. cebulki obrać , posiekać. pieczarki umyć , pokroić. razem z cebulkami włożyć na patelnie z chlebem, przyprawić smazyć 10 min., zdjąć z ognia, lekko przestudzić dodać żółtka. Można dodać sezem i natke pietruszki. Pieczeń wyjąć z piekarnika posmarować musztardą i grzybową panierką pononie wstawić do piekarnika, zrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak