Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1
ziemniaki 800 g
papryka czerwona 400 g
filety rybne 400 g
pomidor 2
śmietana 250 g
sól do smaku
czosnek 1

Przepis i sposób przygotowania na: rybianka

papryki pokroić w kostke, cebule i czosnek posiekać. ziemnaki obrac pokroic w kostke. pomidory obrać pokroić na małe kawałki. Filety pokroić wkostke. olej rozgrzać , wrzucić cebule i czosnek, poddusić. Dodac ziemniaki i papryke, przesmażyć cały czsmieszając. podlać gorącym bulionem, gotować przez ok. 15 min. po tym czasie wrzucic pomidory i rybę. Przyprawić sola i pieprzem i suszonymi ziołami. Smietanę wymieszać z koperkiem i kilkomami łyzkami zupy. Połączyć z pozostałą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 27.11.2011 09:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak