Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana kalarepa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 4 szt
mięso mielone 0,5 kg
pomidory 3 szt
sól
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana kalarepa

Z kalarepy wydrążyć środki. Wydrążone kalarepy obgotować. Środki z kalarepy posiekać i podsmażyć wraz z mięsem mielonym. Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Farsz doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przełożyć do wydrążonych środków. Kalarepy ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać ok. 40 min. w temp. 170 stopni. Przed końcem zapiekania posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.10.2013 08:03
świetny pomysł
junox 29.08.2013 11:40
świetny pomysł
olkaaa 06.02.2013 08:13
chętnie spróbuję
kate.500 17.11.2012 22:59
pyszna
Grazyna0211 17.11.2012 11:21
fajny pomysł
maciek7 22.04.2012 20:06
super
barbara11561 07.04.2012 00:18
świetny pomysł
alaaa 03.02.2012 21:59
super smak
Magdalena1110 01.12.2011 20:41
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak