Sposób przygotowania

Mak wsypać do garnka, zalać wrząca wodą i sparzyć, odsączyć na sicie i zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym i 3 łyżkami ciepłej wody. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą żółtkową, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat, przemielony ostudzony mak i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na przygotowaną blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 210 stopni około 10-15 minut. biszkopt po wyjęciu z piekarnika, przełożyć na wilgotną ściereczkę i zwinąć w rulon, ostudzić. Margarynę włożyć do miski, utrzeć dodając stopniowo krem nutella. Następnie wsypać połowę orzechów i dodać sok z cytryny wymieszać. Biszkopt rozwinąć ze ściereczki, posmarować kremem ( odkładając 2 łyżki), zwinąć w rulon. Po wierzchu posmarować pozostałą masą i posypać pozostałymi orzechami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna,dobry pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się naprawdę smakowicie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !