Sposób przygotowania

Mięso umyć, włożyć do garnka, wlać 1 l zimnej wody i gotować. W rondelku rozgrzać oliwę, wsypać pokrojony w krążki por, oczyszczony z włókien i pokrojony seler, podsmażyć. Następnie połączyć z gotującym się mięsem. 15 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i utartą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Gdy mięso miękkie, wyjąć z zupy, pokroić na kawałki, włożyć z powrotem do zupy, dodać mąkę wymieszaną w1/2 szkl wody, zagotować, przyprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo apetyczna zupka, taką z pokrojonym mięskiem tez robię .
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na obiad w sam raz.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !