Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowe z miętowym kremem - peepermint cupcakes

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 1 szkl
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1 szkl
kakao 2 łyżki
jajko 1 szt
masło roztopione 100 g
masło twarde) 40 g
cukier puder 2 szkl
mleko lub lekka śmietana 2 łyżki
ekstrakt miętowy 1/4 lyżeczki
barwnik spożywczy 1 miętowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowe z miętowym kremem - peepermint cupcakes

Wymieszać osobno składniki mokre, osobno składniki suche a następnie wszystko razem, niedokładnie, dosłownie kilka razy zakręcić mieszadełkiem.
Ciasta przelać do foremek wyłożonych papilotkami do ok 3/4 objętości.
Piec w ok 180-200 °C przez 15-20 min.

Przygotować krem miętowy:
Zmiksować masło z połową cukru aż konsystencja będzie gładka.
Dodać mleko lub śmietankę i dalej miksować.
Na koniec dodać ekstrakt miętowy i barwniki
Udekorować babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 28.02.2012 08:43
mój kolorek ulubiony :
Agnieszka_B 14.12.2011 10:35
Bajeczna propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak