Sposób przygotowania

Do rondla włożyć umyte i oczyszczone owoce, wlać 2 łyżki wody i zagotować. Następnie przetrzeć przez sito, dodać cukier waniliowy, sok z cytryny i wymieszać. 1 szkl wody zagotować. Kisiel i mąkę rozprowadzić w 1/3 szkl zimnej wody, wlać do gotującej się 1 szkl wody ciągle mieszając zagotować. Gdy kisiel lekko przestygnie dodać śmietanę i przecier z owoców, przyprawić do smaku cukrem pudrem i dokładnie wymieszać. Podawać do naleśników, ryży, racuchów i deserów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pychotka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pyszniutki
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super sos do deserów.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepyszny sos, palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !