Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona marchewka z kalarepką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 3 szt
marchewki 3 szt
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
mleko 1/2 szkl
przyprawa kucharek 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
koperek 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona marchewka z kalarepką

Kalarepki i marchewki obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać mleko, dodać cukier i szczyptę soli, zagotować. Do wrzącego wsypać pokrojone warzywa, dodać masło, przyprawę kucharek i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z warzywami i jeszcze chwilę razem dusić. Zdjąć z ognia, przyprawić do smaku, wsypać koperek, wymieszać. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.08.2012 22:03
Takiej jeszcze nie robiłam.
Motorek 22.02.2012 09:19
samo zdrowie
Seba 27.11.2011 12:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak