Sposób przygotowania

Kalarepki i marchewki obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać mleko, dodać cukier i szczyptę soli, zagotować. Do wrzącego wsypać pokrojone warzywa, dodać masło, przyprawę kucharek i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z warzywami i jeszcze chwilę razem dusić. Zdjąć z ognia, przyprawić do smaku, wsypać koperek, wymieszać. Podawać jako dodatek do potraw.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    samo zdrowie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiej jeszcze nie robiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !