Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruche ciasto
cukier puder 1 łyżka
kakao 2 łyzki
kremówka 1 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z bitą śmietaną

Przepis na kruche ciasto znajdziecie w innym moim przepisie.Śmietankę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy cukier puder i kakao. Delikatnie mieszamy. Gdy kruche ciasto będzie już zrobione robimy z nich małe kółka i wsadzamy do foremek przeznaczonych do babeczek, tak alby ciastem były oklejone boki foremki. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż się zarumienią na złoty kolor. Gdy już się upieką i przestygną do środka wkładamy przygotowaną masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 27.09.2012 12:45
extra
Ibag24 27.09.2012 12:45
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak